top of page

Udukda Challenge

Ben je op zoek naar een avontuurlijke manier om je paardrijdvaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Dan is deze doe-rit challenge met kaartlezen, objecten vinden en behendigheidsproeven de perfecte uitdaging voor jou. Deze rit combineert navigatievaardigheden, observatievermogen en behendigheid in een spannende en verrijkende ervaring voor zowel jou als je paard.

Voordat je vertrekt, ontvang je een kaart met verschillende checkpoints en opdrachten die je onderweg moet voltooien. Het doel is om de checkpoints te vinden en de opdrachten uit te voeren, terwijl je de juiste route volgt en je paard onder controle houdt.

Kaartlezen is een essentieel onderdeel van de doe-rit. Je moet je oriëntatievermogen gebruiken om de locaties van de checkpoints te vinden op basis van de informatie op de kaart. Het is een geweldige kans om je navigatievaardigheden te oefenen en vertrouwd te raken met het lezen van kaarten, wat ook handig kan zijn tijdens andere buitenactiviteiten.

Naast het navigeren moet je tijdens de doe-rit ook verschillende objecten vinden. Deze objecten kunnen variëren van kleine voorwerpen tot grotere, goed zichtbare items die strategisch op het parcours zijn geplaatst. Het vinden van deze objecten vereist concentratie en oplettendheid, aangezien je jezelf en je paard moet aanpassen aan de omgeving en mogelijke afleidingen.

Behendigheidsproeven voegen een extra dimensie toe aan de Udukda-rit. Ze testen je coördinatie, balans en vermogen om je paard nauwkeurig te sturen, wat je vertrouwen en vaardigheden op de proef stelt.

Dit alles in de prachtige omgeving van het Nationaal Park Hoge Kempen. 

De Udukda Challenge kost 160 euro per persoon en kan individueel of per twee geboekt worden. Je kan deze rit ook met je eigen paard(en) doen, dan is de prijs 100 euro per persoon. 

 

Je kan dit bedrag terugverdienen wanneer je alle opdrachten juist uitgevoerd hebt. Challenge accepted?

 

In het voorjaar en in de zomer vertrek je om 8u. In de herfst en de winter vertrek je om 9u. De rit kan tot vier uur duren afhankelijk van hoe behendig je het parcours aflegt. 

 

Je kan de avond voor en/of na deze rit kamperen in eigen tent in het bos aan de paardenwei. Breng je je eigen paard mee dan kan deze in de wei vlakbij je tent logeren. 

PRAKTISCH

Duur - hangt af van persoon tot persoon 

Prijs (challenge met Udukda paard) - 160€ per persoon

Prijs (challenge met eigen paard) - 100€ per persoon

Extra - Wanneer je alle opdrachten juist hebt uitgevoerd, verdien je bovenstaand bedrag weer terug! 

Aantal personen - 1 tot 2 personen

Vertrek voorjaar + zomer - 8u00 

Vertrek herfst + winter - 9u00 

Verblijf - optie om voor en/of na de rit te kamperen aan de paardenwei (in eigen tent) met plaats voor eigen paard aan de wei

1.4. foto Udukda challenge.HEIC
bottom of page